Attraktioner

 

20 af de bedste aktiviteter og seværdigheder på Djursland (2022)
 
 
https://www.guideservicedanmark.dk/jylland-turbeskrivelser/

Guidede ture i jylland turbeskrivelser/

https://guideservice.dk/dejlige-danmark/


Langå – ikke langt fra Randers
Den nærmeste større by er Randers, hvor der er mange muligheder for shopping og oplevelser: Randers Regnskov, Elvis-museet Memphis Mansion
Randers, Randers Bibliotek og Værket, som byder på utallige koncert- og teateroplevelser. I 2015 åbnede det nye vandland, Randers Water and Wellness, med en af Danmarks længste vandrutschebaner, varmtvandsbassiner, wellnessområde, sauna, udendørs gårdhave mm.
Randers Midtby er nok Danmarks hyggeligste middelalderby. Her slynger krogede gågader sig rundt, og et væld af forskellige butikker byder på mange gode tilbud. Her kan man købe både tøj, sko, chokolade, bøger, gaver, sportstøj, jagt- og fiskeriudstyr og meget mere. Og så kan man også besøge en af de hyggelige caféer eller værtshuse.
Hvis man ikke har tid til at gå tur i Randers Midtby, kan man tage til Randers Storcenter, som ligger ca. 15 min. kørsel fra Langå. Her er gratis parkering og et center med mange butikker. Lige ved siden af ligger der et butiksområde med større butikker som fx Harald Nyborg, JYSK, Plantorama m.fl. Der ligger også en McDonalds.

Historiske steder omkring Langå
Tæt ved Gudenåen, lige ved siden af cykelbroen til Laurbjerg, ligger det gamle brohoved fra den tidligere jernbaneføring over Gudenåen. Den blev sprængt i luften under Anden Verdenskrig i 1943 af modstandsfolk fra Randers. Sprængstoffet til aktionen hentede de hos Hvidstengruppen, hvor det var blevet kastet ned af englænderne, lige nord for Randers. Nu ligger brohovedet tilbage i skovbunden, en cementkonstruktion der tavst fortæller os om historiens fylde.

Langå EgeskovEn skovtur med krogede egetræer lige ved Gudenåen og bagsiden af Langå station.

Trækstien (PDF-fil). En gammel sti langs Gudenåen (husk dog gummistøvler)

Runestenen ved Langå Kirke
I maj 2015 blev en ca. 1000 år gammel runesten, efter grundig restaurering, opstillet ved Langå kirke, hvor den i mange år havde ligget gemt og næsten glemt på kirkegården. Læs
mere om runestenen her.

Langå Friluftsbad
Langå Friluftsbad
 ligger i Langå Idrætscenter, lige ved siden af Langåhallen, Sportsvænget 2, en sidevej til Randersvej.

Andre attraktioner.

 14 km.

Århus kunstmuseum, 43 km.

AQUA Ferskvands Akvarium
 37 km.

48 km.

53 km.

42 km.

22 km.

65 km.

Hjerl Hede 81 km.

 Kattegat Centeret

68 km.

Moesgård muserumMoesgård Museum

48 km.

16 km.

 42 km.

Silkeborg 37 km.

Them  50 km.

 

Memphis Mansion

  12 km.

Langå egeskov      0 km.

 Museum Østjylland


 

14 km.

Langå Guiden

Guide om Langå og omegn.